• Ardennen
  • City
  • Snow
  • Europe

Doelgroep & Niveau 

Voor wie?

Voor vrienden, familie's en collega's, die er even actief tussen uit willen. Gewoon lekker sportief bezig zijn op ski’s of snowboard, lekker eten en drinken, lachen, zenuwen in bedwang houden, grenzen verleggen en vooral genieten van de mooie omgeving.

| - Rode Piste.jpgMaar ook voor:

Voor groepen, scholen (kennismakingsweken) en bedrijven die d.m.v. een actief uitje op een ontspannen manier een betere en hechtere samenwerking nastreven. Door middel van speciale sneeuw teambuildings opdrachten, (extra bij te boeken)worden de deelnemers op een leuke en efficiënte manier gedwongen om met elkaar te communiceren om uiteindelijk tot het beste resultaat te komen. De kracht van de opdrachten is dat het uitgangspunt voor iedereen gelijk is, terwijl er geen speciale vaardigheden of conditie vereist is.

Aantallen?

Onze brochure en website zijn gemaakt voor groepen vanaf 50 deelnemers. Wil je toch een keer een weekend boeken  met minder deelnemers? Boek dan een break op  www.labyrinth.nl onder de rubriek breaks. Dit zijn vaste weekenden die individueel te boeken zijn.

| - Moeilijkheidsgraad.jpgNiveau van onze activiteiten

De activiteiten op onze skiweken en skiweekenden zijn in principe voor ieder gezond mens te doen. Wedstrijden zijn niet toegestaan en zullen ook niet door ons georganiseerd worden. Alleen in spelletjesverband waarbij het alleen om de gezelligheid gaat. Een goede of wat minder goede conditie maakt geen verschil. Iedereen heeft gelijke kansen om een  (wellicht onverwachte) prestatie te verrichten. Alleen onder extreme omstandigheden kan het zijn dat je niet deel kan nemen aan één van onze activiteiten. Maar.. Ben je bijvoorbeeld 2.10 meter lang, dan kan het zijn dat je niet op een normale ski maat past. Ook uitzonderlijke grote schoenmaten kunnen voor problemen zorgen. In principe heeft Snow Adventures alle sport- en veiligheidsmaterialen in grote en kleine maten en modellen in gebruik. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat iemand een onderdeel van een programma helaas moet overslaan.

Niveau
Snow Adventures heeft een niveau-omschrijving van haar activiteiten in gebruik. Bij de sneeuwprogramma’s in onze brochure of website is het niveau sterk afhankelijk van de piste. Hiernaast staan de verschillende niveaus van de pistes in kleuren aangegeven.

Deze kleuren variëren van groen tot zwart. Op het plaatje kun je zien dat de kleur iets zegt over hoe steil de pistes zijn. Groene pistes zijn het minst steil en daarmee het makkelijkst. Zwarte pistes zijn het steilst en vaak het moeilijkst. Als je net begint met skiën, kun je dan ook het beste beginnen op groene of blauwe pistes. Als je heel goed kunt skiën, kies je voor de zwarte pistes.

Naast verschillende kleuren, heb je ook nog verschil in sneeuwcondities. Een bügelpiste is een piste waar allemaal hobbeltjes zijn. IJspistes zijn er voornamelijk als het hard waait. Dan waait de sneeuw op sommige plekken van de piste af. Dan komt er vooral ijs te voorschijn. Je kan nog wel op ijs skiën, maar het is wel heel moeilijk en vervelend. Tiefschnee pistes kom je vooral tegen als er net een een dik pak sneeuw is gevallen of als je buiten de piste gaat skiën. Dan kom je terecht in de 'Tiefschnee' Je kunt dan helemaal tot je knieën in de sneeuw wegzakken.