0172-240000

image
Print icon

Wat moet je meenemen

| - Lunch.jpg
Reisinformatie - Paklijst

Wanneer je met Snow Adventures op wintersport gaat, ontvang je tijdens je boeking een pakket met daarin alle reisinformatie. Dit pakket bevat onder andere een paklijst, de gezondheidsverklaringen, de adressen en telefoonnummers van de bestemmingen, noodnummers, etc. Zo zorgen we er samen voor dat alles soepel verloopt vanaf het begin af aan.

Kleding selecteren

Tegenwoordig is er voldoende keuze uit kleding, van heel goedkoop (prima voor een weekendje) tot heel duur (voor als je vaker wilt gaan skieën). Zorg er wel voor dat je de juiste kleding meeneemt voor wat je wilt gaan doen. Dus ski kleding als je wilt gaan skieën maar misschien juist warme wandelkleding als je er voor kiest om te gaan wandelen. Denk er aan dat twee dunne truien warmer zijn dan een hele dikke trui, het zogenaamde "laagjes systeem". En vergeet niet een zwembroek of zwempak en een pet in te pakken. Ze staan bij ons op het lijstje als "meest vergeten artikelen".

Rugzak inpakken

Als je op wintersport gaat heb je natuurlijk van alles nodig. Extra kleren uiteraard, maar ook bergschoenen en handschoenen, een dikke jas of een regenjack. In ieder geval zaken die je niet direct in de bus aan hebt, nietwaar? Een rugzak of een travelpack zijn hiervoor het meest geschikt. Als je ook nog met je spullen moet lopen is het verstandig zo mogelijk lichte spullen uit te kiezen. En de meeste besparing zit hem natuurlijk in de spullen die je thuis laat omdat je ze helemaal niet nodig hebt. Heb je alles bij elkaar gezocht, stop dan de grote en wat lichtere zaken onderin. Het meeste gewicht moet uiteindelijk bij je schouderbladen in je rugzak zitten, zware dingen dus middenin en tegen de rugkant aan. Als je deze tips volgt, heb je een heel handzaam, ingepakte rugzak.

Kies de juiste schoenen

Een paar goede schoenen is ongeveer het belangrijkste onderdeel van je wintersport-uitrusting. Een paar hippe schoenen zijn echt niet voldoende. Op straat zijn ze comfortabel, maar in sneeuwrijke gebieden is stevigheid, een goed profiel onder je schoenen en waterdichtheid echt nodig.

Wanneer er veel wordt gelopen, is vooral de demping van de zool belangrijk voor een goede ontlasting van de gewrichten. Bovendien moeten je schoenen goede steun bieden aan de enkels. Het type terrein bepaalt ook in hoeverre je voeten beschermd moeten worden tegen ongewenste voetbewegingen: hoe zwaarder het terrein hoe stugger het bovenwerk en des te stijver de zool moet zijn. Daarom worden de schoenen in gradaties van A tot D ingedeeld. Zorg vooral dat je goed passende schoenen hebt, want een helling aflopen en direct vier blauwe tenen oplopen is een duidelijk voorbeeld van te kleine schoenen.

Kies de juiste sokken

Goede sokken werken dempend, zijn comfortabel en transporteren vocht van je voeten af. Goede sokken zijn in dit geval géén katoenen sportsokken maar speciale wandelsokken. Katoen voelt het eerste uur van je wandeling prima aan, maar als de sokken eenmaal nat van het zweet of de sneeuw zijn, dan zullen je voeten vochtig blijven en gevoelig worden voor blaren. Daarom zijn goede skisokken altijd gemaakt van een mix van wol en polyester of soms helemaal van kunstvezel om het vochtprobleem, en zo ook de blaren, te voorkomen. Loop je onverhoopt toch een blaar op, dan zijn er speciale pleisters van Compeed.

| - Groepsfoto.jpg

Zelf meenemen

Bij de reisinformatie ontvang je een paklijst met specifieke zaken voor jouw programma. Wat je zeker al mee moet nemen is:

  • stevige schoenen 
  • paspoort of ID-kaart 
  • zwemkleding 
  • handdoeken 
  • reisverzekeringspapieren
  • pasje van ziektekostenverzekering
  • bankpas en/of creditcard
  • toiletspullen
  • Het is (beperkt) mogelijk om eigen ski-/snowboard materiaal mee te nemen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Niet meenemen

Wij adviseren je om dure zaken die je niet direct gaat gebruiken, thuis te laten. Hierbij moet je denken aan je laptop of tablet. De meeste zaken kan je tegenwoordig allemaal ook op je mobiele telefoon. Hoe minder je mee hebt, hoe minder er mee kan gebeuren.

Echt thuis laten!

Laat je waardevolle spullen thuis zoals een mooie gouden ring van Oma of het dure klokje van je vader. Berg waardevolle spullen bezittingen thuis goed op, voordat je vertrekt. Dure en kwetsbare zaken zijn tijdens de wintersport week een blok aan je been. Het beschadigt of je raakt het kwijt. Dus laat dure en kwetsbare zaken zoals juwelen, dure elektronica, documenten die je niet nodig hebt dan ook thuis.

Ontvang snel een offerte

Binnen twee werkdagen een voorstel in jouw e-mailbox. Liever eerst een indicatie van de kosten?
Bel 0172-240000 of mail info@labyrinth.nl.

Meer dan 4.000 groepen boekte al bij ons.