• Ardennen
  • City
  • Snow
  • Europe

Wat moet je meenemen

Reisinformatie - Paklijst

| - Lunch.jpgWanneer je met Snow Adventure´╗┐s´╗┐ op wintersport gaat, ontvang je bij boeking een pakketje reisinformatie. Dit pakketje bevat onder andere een paklijst, de gezondheidsverklaringen, de adressen en telefoonnummers van de bestemmingen, noodnummers, etc.

Kleding selecteren

De reiziger van de 21ste eeuw heeft het gemakkelijker dan ooit. Er is een heleboel kleding op de markt die er leuk uitziet en ook nog eens functioneel is voor de actieve vakantieganger. Snel droog, UV werend, afritsbaar, sterk, licht. Wat wil een mens nog meer? Stel je garderobe met zorg samen. Denk er aan dat twee dunne truien warmer zijn dan een hele dikke trui. En vergeet niet een zwembroek of zwempak en een (zonne) pet in te pakken. Ze staan bij ons op het lijstje meest vergeten artikelen.

Rugzak inpakken

Als je op wintersport gaat heb je natuurlijk van alles nodig. Extra kleren uiteraard, maar ook bergschoenen en handschoenen, een dikke jas of een regenjack. In ieder geval zaken die je niet direct in de bus aan hebt, nietwaar? Een rugzak of een travelpack zijn hiervoor het meest geschikt. Als je ook nog met je spullen moet lopen is het verstandig zo mogelijk lichte spullen uit te kiezen. En de meeste besparing zit hem natuurlijk in de spullen die je thuis laat omdat je ze helemaal niet nodig hebt. Heb je alles bij elkaar gezocht, stop dan de grote en wat lichtere zaken onderin. Het meeste gewicht moet uiteindelijk bij je schouderbladen in je rugzak zitten, zware dingen dus middenin en tegen de rugkant aan. Als je deze tips volgt, heb je een heel handzaam, ingepakte rugzak.

Kies de juiste schoenen

Een paar goede schoenen is ongeveer het belangrijkste onderdeel van je wintersport-uitrusting. Een paar hippe schoenen zijn echt niet voldoende. Op straat zijn ze comfortabel, maar in sneeuwrijke gebieden is stevigheid en een goed profiel onder je schoenen echt nodig.

Wanneer er veel wordt gelopen,  is vooral de demping van de zool belangrijk voor een goede ontlasting van de gewrichten. Bovendien moeten je schoenen goede steun bieden aan de enkels. Het type terrein bepaalt ook in hoeverre je voeten beschermd moeten worden tegen ongewenste voetbewegingen: hoe zwaarder het terrein hoe stugger het bovenwerk en des te stijver de zool moet zijn. Daarom worden de schoenen in gradaties van A tot D ingedeeld. Zorg vooral dat je goed passende schoenen hebt, want een helling aflopen en direct 4 blauwe tenen oplopen is een duidelijk voorbeeld van te kleine schoenen.

Kies de juiste sokken

Goede sokken werken dempend, zijn comfortabel en transporteren vocht van je voeten af. Goede sokken zijn in dit geval géén katoenen sportsokken maar speciale wandelsokken. Katoen voelt het eerste uur van je wandeling prima aan, maar als de sokken eenmaal nat van het zweet zijn dan zullen je voeten vochtig blijven en gevoelig worden voor blaren. Daarom zijn goede skisokken altijd gemaakt van een mix van wol en polyester of soms helemaal van kunstvezel om het vochtprobleem, en zo ook de blaren, te voorkomen. Loop je onverhoopt toch een blaar op, dan zijn er speciale pleisters van Compeed.

Zelf meenemen

| - Groepsfoto.jpgBij de reisinformatie ontvang je een paklijst met wat specifieke zaken voor jouw programma. Wat je zeker al mee moet nemen is: Stevige schoenen, paspoort of ID-kaart, zwemkleding, handdoeken, reisverzekeringspapieren, pasje van ziektekostenverzekering, bankpas, creditcard, toiletspullen, toiletpapier etc etc..

Niet meenemen

Als je actief op wintersport gaat krijg je natuurlijk ontwenningsverschijnselen. Je mist je laptop, je pda, je iPod of andere kostbare electronica. Toch adviseren wij je even af te zien en deze zaken thuis te laten. Enige uitzondering: Je camera, want je moet thuis je vrienden toch de plaatjes kunnen sturen.

Echt thuis laten!

Laat je waardevolle spullen thuis zoals een mooie gouden ring van Oma of het dure klokje van je vader. Berg waardevolle spullen bezittingen thuis goed op, voordat je vertrekt. Dure en kwetsbare zaken zijn tijdens de wintersport week een blok aan je been. Het beschadigt of je raakt het kwijt. Dus laat dure en kwetsbare zaken zoals juwelen, dure elektronica, cash geld, documenten die je niet nodig hebt dan ook thuis.